TwitterKliniek
de ongekende mogelijkheden van digital marketing & social media

De TwitterKliniek heeft als doelstelling kleine en grote organisaties te helpen wegwijs te worden in de wereld van Digital Marketing & Social Media.

Strategie, Workshops, Social Media Training, Webcare, Inspiratiesessies, Begeleiding, Community Management, SEO, Opzetten en inrichten Google Analytics & Analytics Dashboards, Digital Marketing en tijdelijke invulling van marketing & social media functies.

Social Media Summer School 28 en 30 augustus 2012

Transvorm krijgt van haar leden veel vragen over social media en wat er mee te doen. Daarom organiseren we in samenwerking met De TwitterKliniek een aantal dagen waarin alle aspecten van social media aan bod komen.

In één of twee dagen stomen we je klaar voor een optimale social media-toekomst. Praktisch én strategisch, helemaal gericht op zorg, welzijn en haar doelgroepen. En je kunt na afloop direct aan de slag!

Social media is natuurlijk veel meer dan Twitter, LinkedIn, Facebook, Youtube, Pinterest, Foursquare of Hyves. Het betekent een heel nieuwe manier van delen van informatie en kennis maar ook  een andere wijze van communiceren met je diverse doelgroepen. Iets waarmee zorginstellingen relatief weinig ervaring hebben. Voor veel zorgprofessionals is nog niet duidelijk wát er dan precies zou moeten gebeuren. Daarnaast zijn veel zorgverleners nogal huiverig voor het idee om met hun patiënten te moeten gaan twitteren, vrienden worden via Facebook of Hyven. De opkomst van social media gaat razendsnel. Maar biedt volop mogelijkheden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en hoe kan ik het optimaal inzetten voor mijn organisatie?

Transvorm krijgt van haar leden veel vragen over social media en wat er mee te doen. Daarom organiseren we in samenwerking met De TwitterKliniek een aantal dagen waarin alle aspecten van social media aan bod komen.

In één of twee dagen stomen we je klaar voor een optimale social media-toekomst. Praktisch én strategisch, helemaal gericht op zorg, welzijn en haar doelgroepen. En je kunt na afloop direct aan de slag!

Tijdens de social media Summer school belichten we drie pijlers:

 • Wie zijn mijn (social media) doelgroepen?
 • Wat is mijn boodschap aan hen?
 • Hoe en via welk kanaal kan ik het beste communiceren?
We dompelen je onder in social media. Niet alleen hoe je praktisch een Twitter- of Facebookaccount start, maar vooral wat je er daadwerkelijk mee kunt, en hoe je jouw organisatie social media-bestendig maakt. Nu en in de toekomst.

We steken zowel in op praktijk als strategie. Wat komt er zoal aan bod?

 • Social Media Praktijk en Ethiek
 • Social Media en Arbeidsmarktcommunicatie
 • Social Media en Crisiscommunicatie
 • Online Reputatiemanagement
 • Social Media Monitoringtools
 • Social Media Implementatie in de organisatie

Onder leiding van Renate Wijma en Joost Schrage van De TwitterKliniek word je meegenomen in de wereld van social media. 

28 augustus
Dag 1: praktijkdag. Aan bod komt onder andere:

 • Hoe maak ik een account aan op Twitter, Linkedin, Facebook, Pinterest, Youtube etc?
 • Hoe optimaliseer ik mijn (bestaande) accounts? (aantal followers, logo, kleur, biografie, uniformiteit, accountnamen claimen)
 • Hoe kan ik alles in één dashboard monitoren en tijd besparen?
 • Meten = Weten. Hoe maak ik statistieken, bereik en invloed inzichtelijk?
 • Hoe weet ik waar mijn doelgroepen zitten?
 • Wat moet ik waar communiceren?
 • Hoe integreer ik social media in mijn dagelijkse werkzaamheden?

30 augustus
Dag 2: strategiedag. Aan bod komt onder andere:

 • Welke doelgroepen ga ik effectief benaderen via social media?
 • Hoe geef  ik vorm aan een social media-strategie?
 • Hoe borg ik social media in de organisatie?
 • Social media en arbeidsmarktcommunicatie
 • Social media en crisiscommunicatie
 • Social media en ethiek

De kosten voor het Social Media Summer school bedragen €  295,- per dag. Dagen kunnen los van elkaar geboekt worden. Wil je twee dagen komen krijg je van ons een korting en betaal je € 550,- euro voor beide dagen.

Er is een maximum van 20 deelnemers per dag. Inclusief lunch, exclusief 19% btw.

Locatie: Transvorm, Spoorlaan 171 in Tilburg

Aanmelden via het formulier op de website van Transvorm
http://www.transvorm.org/agenda/social_media_summer_school/931


TwitterKliniek
info@twitterkliniek.nl
@tweetkliniek

Renate Wijma 

06-46078487